Kerstdiner #1








De kerst komt er weer bijna aan, de hoogste tijd dus om te gaan nadenken over het kerstdiner. 

Hieronder volgen alvast 2 recepten.

De komende week zal ik recepten gaan uitproberen in de keuken en geslaagde recepten posten op mijn website zodat jullie ook geïnspireerd kunnen raken voor de kerst. 


Gekarameliseerde zoete aardappel

Dit heerlijke recept is bedacht door mijn moeder, Marijke van der Geest. Super lekker en gemakkelijk om te maken. Leuk om bij je hoofdgerecht te serveren.


Ingrediënten (voor 4 personen):

Ongeveer 4 a 5 zoete aardappels

- 2 rode uien

- 6 tl palmsuiker

- 1 el kokosolie


Bereiding:
Pak een kleine pan en laat de kokosolie smelten. Snijd de rode ui in kleine stukjes en doe deze in de pan. Bak de ui voor ongeveer 5 minuten en voeg dan de palmsuiker toe. De ui krijgt een bruinige kleur. Zet het pannetje op laag vuur en laat dit ongeveer 15 minuten staan. Zorg ervoor dat je niet vergeet om te roeren. De ui is klaar wanneer het lekker zacht is geworden en de suiker er goed is ingetrokken. Haal de pan van het vuur en laat deze afkoelen. Zo kan de suikersmaak er goed in trekken.


Schil de zoete aardappels en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar. Laat de aardappels afkoelen en prak of pureer de aardappels. Voeg de gekarameliseerde ui toe en roer goed door. 


Doe het zoete aardappel prakje in een ijzeren vorm en bak de zoete aardappel vervolgens in de pan. Het is lekker als beide kanten van de aardappel een knapperig korstje krijgen.

                Pizza hapjes

Dit recept komt uit het boek Powerfood van Rens Kroes  en heb ik gisteren voor het eerst gemaakt. Je kunt dit bij je hoofdgerecht serveren of als borrelhapjes vooraf maken.


Ingrediënten (voor ongeveer 10 pizza's):

- 1 courgette

- 8 champignons

- 5 plakken kalkoenfilet

- Tomatensaus

- Zwarte ontpitte olijven

- Himalaya zout

- Peper

- 1 el kokosolie


Bereiding:
Snijd de courgette in 3 diagonalen en vervolgens in kleine stukken. Doe de kokosolie in de pan en leg de stukken courgette erin. Bak ongeveer 8 minuten en keer de courgette-stukjes regelmatig.


Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de stukjes courgette op een bakplaat met bakpapier. Snijd de plakken kalkoenfilet door midden en beleg de courgette ermee. Smeer de tomatensaus erop en leg vervolgens de champignons en olijven erop. Bestrooi de stukjes met zout en peper naar smaak. Doe de courgette 10 minuten in de oven. 



Reactie schrijven

Commentaren: 0