Voor de lekkere trek!

Oh wat ben ik toch dol op deze cakejes, lekker & nog gezond ook!

Je kunt deze cakejes ook meenemen als tussendoortje op werk of als ontbijt nuttigen. Wanneer je deze lekkernij als ontbijt neemt raad ik aan om grotere bakvormen te gebruiken (bijvoorbeeld muffin vormen), zodat het lekker vult!

Daarnaast zijn de cakejes ook favoriet bij de koffie of thee!

 

 

Ingrediënten (voor ongeveer 10 cakejes):

- 100 gram boekweitvlokken (je kunt havermout gebruiken als je wel gluten mag!)

- 2 rijpe bananen

- 3 eieren

- 2 tl kaneel

- 1 tl wijnsteenbakpoeder

- 2 tl vanille

- snufje zout

- 100 gram gedroogde moerbeien

- Handje pompoenpitten

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe alle ingrediënten behalve de moerbeien in de blender en mix dit tot een glad geheel.

Roer hier vervolgens de moerbeien doorheen. 

Schep 2 el van het mengsel in elk bakje en bestrooi de cakejes met de pompoenpitten. Bak de cakejes in 30 minuten gaar.

 

Tip: je kunt met de cakejes variëren door bijvoorbeeld stukjes appel, rozijnen, stukjes gemengde noten, bessen of andere ingrediënten die jij lekker vind toe te voegen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0