Boerenkool chips

Heb je een feestje of gewoon lekkere trek en weet je niet wat je moet eten? Probeer dan eens boerenkool chips! Het is super simpel om te maken en een gezond alternatief vergeleken met de 'normale' chips.

 

Wat heb je nodig?

- ongeveer 300 gram boerenkool

- Himalyazout

- 1 el gesmolten kokosolie

- Cayennepeper


Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg bakpapier op een bakplaat en bestrooi de bakplaat met de boerenkool. Wanneer je verse boerenkool gebruikt is het belangrijk dat je deze in kleine stukken snijdt. Verwarm de kokosolie au bain marie en schenk de gesmolten kokosolie over de boerenkool heen. Strooi naar smaak de cayennepeper eroverheen. Schud alles even goed door. Zet de boerenkool in de oven en draai na 10 minuten de boerenkool om. Laat dan nog eens 10 minuten in de oven staan. Haal de boerenkool uit de oven en strooi vervolgens het zout eroverheen. Laat afkoelen en taddaaaa, je heerlijke gezonde snack is klaar! Enjoy!

Reactie schrijven

Commentaren: 0