Happy Birthday!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn allerliefste vriend is bijna jarig en dit weekend hebben we zijn verjaardag gevierd. Speciaal voor deze gelegenheid heb ik een heerlijke gluten- en lactose vrije appeltaart gemaakt! Benieuwd hoe je deze taart maakt? Lees verder voor het recept!



Om deze heerlijke taart te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

- 240 gram amandelmeel

- 2 losgeklopte eieren

- snufje zout

- snufje kaneel

- 1 el agave siroop

- 12 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker

- 1 el boekweitvlokken of havermout

- 35 gram gewelde rozijnen

- 1 elstar appel in stukjes

- 2 el gesmolten kokosolie

- grote hand walnoten




De springvorm die ik heb gebruikt heeft een diameter van 18 cm.



Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier en smeer de randen van de vorm in met kokosolie. 

Klop de eieren los in een bakje en laat de kokosolie smelten in een pannetje of au bain marie. 

Pak een bak en meng het meel, de eieren, de suiker en driekwart van de eieren goed door elkaar. Zorg ervoor dat het een lekker soepel deeg wordt. 

Laat de rozijnen een paar minuten wellen in koud water. 

Snijd vervolgens de appel in stukjes (bepaal zelf wat je lekker vind qua grootte) en meng de appel, rozijnen, gehakte noten, agavesiroop, zout en kaneel goed door elkaar. 

Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met ongeveer driekwart van het gemaakte deeg. Zorg ervoor dat je de bodem niet te dun maakt, anders bestaat de kans dat je taart wat gaat doorzakken en niet stevig wordt. 

Verspreid vervolgens de boekweitvlokken of havermout over de bodem van de taart. Dit zorgt ervoor dat eventueel vocht uit de appel en rozijnen wordt opgevangen.

Vul de vorm vervolgens met het appelmengsel en druk deze goed stevig aan. 

Je kunt met het deeg dat je over hebt dunne repen maken om de bovenkant van de taart af te maken. 

Smeer de bovenkant van het deeg vervolgens in met het overgebleven geklopte ei. Hier krijgt je taart een mooie glans van!

Zet de taart 45 minuten in de oven. Kijk af en toe even of het goed gaat met de taart en deze niet te bruin aan het worden is. 

Wanneer je de taart uit de oven haalt is het belangrijk om deze eerst goed te laten afkoelen. Dit zorgt ervoor dat de vorm van de taart goed behouden wordt.


Eet smakelijk!!!







DIt gerecht is geïnspireerd op het recept afkomstig van de blog 'Ilovehealth.com'. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0