Gezonde Mueslirepen

Deze mueslirepen zijn echt de bom!

Ik heb ze een tijdje geleden al gemaakt, maar vond nu dat het de hoogste tijd werd om dit heerlijke recept met jullie te delen!


Super easy om te maken en nog lekkerder om op te eten.

Ze zijn ideaal als tussendoortje of bij je ontbijt. 


Wat heb je nodig (voor ongeveer 8 kleine repen)?

- 125 gram muesli*

- 50 gram boekweitmeel (of amandelmeel)

- 50 gram gemixte en gehakte noten (ongebrand, ongezouten)

- 20 gram agave siroop

- 15 gram geraspte kokos

- 1 ei


* De muesli die ik heb gebruikt is glutenvrij en van het merk 'Lieke is vrij'. 


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Je kunt de muesli en gehakte noten even kort (ongeveer 5 minuten) roosteren in de oven. 

Meng ondertussen het ei, boekweitmeel, geraspte kokos en agavesiroop in een kom. Voeg vervolgens de muesli en gehakte noten toe en meng alles goed door elkaar. 

Het is de bedoeling dat het geheel plakkerig aanvoelt en goed aan elkaar blijft kleven. Als dit niet het geval is kun je wat agavesiroop toevoegen. 

Bedek vervolgens een ovenschaal met bakpapier en verspreid het mengsel over de bakplaat uit. 

Duw met een lepel het mengsel goed aan en snijd het geheel alvast in repen. Doe de bakplaat in de oven en bak 10 minuten op 180 graden.

Wanneer de 10 minuten voorbij zijn is het belangrijk dat je de repen goed laat afkoelen, anders bestaat de kans dat ze mogelijk uit elkaar vallen.


Enjoy!


Reactie schrijven

Commentaren: 0