Gezonde Bananen Cake

Gisteren heb ik deze heerlijke en gezonde cake gemaakt. Ik heb de cake gemaakt met ingrediënten die ik op dat moment in huis had. Super makkelijk om te maken en nog lekkerder om op te eten.


Wat heb je nodig?

- 3 rijpe bananen

- 3 eieren

- 50 gram amandelmeel

- 150 gram boekweitmeel

- Glutenvrije muesli

- Handje ongebrande/ongezouten noten

- 20 gram dadels, ontpit

- Pompoenpitten

- Handje cacao nibs

- Theelepel Keltisch zeezout


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de bananen en dadels in een hakker of keukenmachine en maak het tot een fijn beslag. Als je geen hakker of keukenmachine hebt kun je ook een staafmixer gebruiken. Klop vervolgens de eieren in een andere kom tot een luchtig beslag. Voeg hier het bananenmengsel aan toe en roer goed door. Voeg het Keltisch zeezout toe. Roer door dit mengsel vervolgens het amandelmeel en het boekweitmeel. Je kunt zelf variëren met verschillende soorten meel, ik had toevallig dit meel in huis. Doe vervolgens door het beslag wat je lekker vind, ik heb gekozen voor glutenvrije muesli, noten, pompoenpitten en cacao nibs. Roer nog even goed door en giet het mengsel vervolgens in een cakevorm. Ik gebruik zelf altijd een rubberen bakvorm, omdat je cake hier na het bakken mooi en soepel uitkomt. Tot slot heb ik de bovenkant van mijn cake bestrooit met de glutenvrije muesli. Zet je cake ongeveer 45 minuten - 55 minuten in de oven en tadaaaa je heerlijke gezonde cake is klaar! 


*Tip: om te controleren of je cake gaar is kun je een houten prikker in de cake steken, wanneer er geen cake achterblijft op de prikker is 'ie klaar! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0