Verjaardag

Afgelopen week ben ik 27 geworden & dit heb ik gisteren gevierd met mijn allerliefste vrienden en familie! 

Ik ben ontzettend verwend en heb heel erg genoten van mijn verjaardag met al deze leuke mensen om mij heen.


Uiteraard betekent een verjaardag ook het maken van lekkere hapjes.


Gisteren heb ik hartige quinoa muffins, hummus & een bananencake gemaakt.

Het recept voor de bananencake kun je terugvinden door hier te klikken. 



Hartige Quinoa Cakejes


Deze hartige cakejes zijn ideaal als (borrel)hapje of tussendoortje.


Wat heb je nodig?

100 gram quinoa

- 100 gram feta

- 75 gram gepelde sojabonen (ook wel edamame bonen genoemd)

- 4 eieren

- Kleine rode ui

- Himalaya zout

- Peper


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden. 

Kook de quinoa zoals op de verpakking staat gaar. 

Pel de sojabonen en houdt deze apart. 

Klop in een beslagkom 4 eieren luchtig op. Voeg hier de gekookte quinoa aan toe en voeg naar smaak zout en peper toe.

Voeg de gepelde sojabonen en gesneden rode ui toe. 

Verkruimel de feta boven dit mengsel en roer het goed door tot een beslag.

Pak een muffinvorm waar 12 stuks in kunnen en leg in elk vakje wat bakpapier (dit zorgt ervoor dat de muffins er straks makkelijk uit kunnen).

Vul de vormpjes met het mengsel en zet het in de oven.

Na 30 minuten zijn je hartige cakejes klaar, even laten afkoelen & eet smakelijk!


*Dit recept is afkomstig van Chickslovefood


Hummus met groenten


Hummus is heerlijk als dip voor groenten. Ik heb gekozen voor wortel en bleekselderij, maar je kunt uiteraard ook andere groenten gebruiken!


Wat heb je nodig:
- 300 gram voorgekookte kikkererwten

- 160 gram tahin

- 1 el olijfolie

- Water

- 1 tl komijnpoeder

- 1 tl paprikapoeder

- peper en zout

- Cayennepeper

- Sap van 1 citroen

- 2 teentjes knoflook (gepeld)


Bereiding:
Doe de voorgekookte kikkererwten, knoflook en de tahin in de keukenmachine of blender en voeg wat zout en peper toe.  Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan het mengsel. Bestrooi het mengsel met komijnpoeder en paprikapoeder en voeg de olijfolie en wat water toe. Mix het geheel goed door elkaar. Indien nodig voeg je nog wat extra water toe. Mix het geheel vervolgens een minuut lang goed door elkaar totdat er een glad geheel ontstaat. Schep de hummus op een bord en bestrooi deze met wat olijfolie en cayennepeper.


Reactie schrijven

Commentaren: 0