Healthy Snack Time!

Vanavond heb ik zoete aardappel gebakken tijdens het diner. Ik had nog een zoete aardappel over en heb hiervan chips gemaakt. Super lekker en ideaal voor bij de borrel of als tussendoortje!


Wat heb je nodig?

- Zoete aardappel

- Himalaya zout

- Kokosolie (gesmolten)


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de zoete aardappel in hele dunne plakjes. Dit lukt het beste met een mandoline of groentesnijder. Als je dit niet hebt kun je ook gewoon een kaasschaaf gebruiken. Leg bakpapier op een bakplaat en verspreid hierop vervolgens de zoete aardappel. Kook 2 eetlepels kokosolie au bain marie en besprenkel de aardappels hier vervolgens mee. Bestrooi ten slotte de aardappels met wat zout. Doe het in de oven voor ongeveer 20-25 minuten. Hussel de chips af en toe goed door en houdt ze in de gaten, want zoete aardappel kan snel verbranden! Laat de chips daarna afkoelen en geniet!!!


Reactie schrijven

Commentaren: 0