Groentepannenkoek

Voor mijn verjaardag heb ik super leuke kookboeken gekregen. Dus dat betekent natuurlijk weer veel dingen uitproberen in de keuken!

 

Zo ook deze heerlijke gekleurde boekweitpannenkoek. 

Dit is de ideale manier om 's ochtends goede voedingsstoffen binnen te krijgen en aan je dagelijkse hoeveelheid groente per dag te komen.

 

Wat heb je nodig?

- 1 kleine biet

- Handje verse spinazie

- Ongeveer 75 gram boekweitmeel

- 125 ml water (of ongezoete amandelmelk)

- 1 plak geitenkaas 

- 1 ei

 

Bereiding:

Doe het meel, ei, zout en water bij elkaar en klop goed door tot een glad beslag. Splits het beslag en pureer door de ene helft het bietje en door de andere helft de spinazie. Laat het beslag even staan en verwarm vervolgens een eetlepel kokosolie. Zorg ervoor dat je pan goed heet is. Doe het beslag in de pan en bak dunne pannenkoeken. Beleg de rode pannenkoek met een plak geitenkaas en leg hier de groene pannenkoek bovenop. Rol de pannenkoeken samen met de geitenkaas op en snijd in even grote stukken. Eet smakelijk!

 

 

Tip:  Wanneer je kinderen hebt kan dit een vrolijke en slimme manier zijn om ervoor te zorgen dat je kind genoeg groente binnenkrijgt!


recept is afkomstig uit: 'De oerspronkelijke keuken' van Yvonne van Stigt

Reactie schrijven

Commentaren: 0