Do it yourself - Muesli

Mijn vriend is dol op kwark en muesli en af en toe heb ik ook enorm veel trek in zo'n bakje gezelligheid.

Glutenvrije muesli kun je zowel zelf maken als kant en klaar kopen in de winkel. Wanneer je het kant en klaar koopt is het belangrijk dat je goed naar de ingrediënten lijst kijkt. Fabrikanten hebben namelijk nogal de neiging om enorm veel suiker en smaakversterkers toe te voegen aan glutenvrije producten. Waarschijnlijk om het nog een beetje smaak te geven. Maar dit kun je zelf ook heel gemakkelijk doen!


Als ik zelf muesli maak mix ik de volgende ingrediënten door elkaar:

- boekweitvlokken

- gierstvlokken

- rijstvlokken

- ongezwavelde rozijnen

- walnoten

- cashewnoten

- paranoten

- zonnebloempitten

- gedroogde bessen


Vervolgens rooster ik de noten, bessen en vlokken op 180 graden ongeveer een kwartiertje. Voor de smaak kun je er eventueel een eetlepel agavesiroop en kaneel door heen husselen. Zorg ervoor dat je de muesli daarna in een pot bewaard, zodat de smaak lang lekker blijft! Enjoy!


Tip: er bestaat lactosevrije kwark van het merk MinusL. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0