'Boodschappen Stress?'

Kom je net uit je werk en heb je geen idee wat je moet eten?

Doe je de koelkast open en heb je te weinig ingrediënten om iets lekkers in elkaar te flansen?

 

Boodschappen doen. Voor de één een leuk uitstapje en voor de ander een nachtmerrie. Ik merkte zelf dat ik wekelijks enorm veel tijd in de supermarkt doorbracht.

Elke dag na mijn werk deed ik boodschappen, waardoor ik én veel tijd kwijt was én meer geld.

Om meer uit mijn dag te kunnen halen en 's avonds meer tijd over te hebben, besloot ik om voor de hele week boodschappen te halen.

 

Ik hoor je al denken: 'Maar ik kan nu al niet bedenken wat ik vanavond wil eten, laat staan overmorgen!'

Het is een kwestie van een andere mindset, die al snel z'n vruchten zal afwerpen.

Doordat je een moment in de week uitkiest om bewust met maaltijden bezig te zijn, zul je merken dat er meer tijd over blijft voor andere leuke dingen.

Zoals het nog even snel meepakken van het laatste avondzonnetje.

 

Daarnaast is de kans op deze manier kleiner dat je je laat verleiden door al die makkelijke afhaalmaaltijden of borrelhapjes na het werk.Eten beslaat een groot deel van onze week. Belangrijk dus om hier mindfull mee om te gaan en bewust te kiezen wat goed is voor jouw lichaam.

 

Door meer aandacht te besteden aan dagelijkse bezigheden blijf je meer in het hier en nu. Dit zorgt voor meer innerlijke rust en dus een rustiger gevoel gedurende de dag.

 

 

Receptje: Zomerse rijst

 

En voor wat inspiratie post ik hieronder nog een recept van een heerlijk zomers gerecht!

 

Ingrediënten (voor 2 personen):

- 130 gram zilvervliesrijst

- Snufje kurkuma

- 300 gram kipfilet of kippendijen

- Groene asperges

- Verschillende soorten groenten om in de oven te bakken; aubergine, wortels, 

   courgette, paprika, venkel.

- 1 tl kokosolie

- Teentje knoflook

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Snijd alle groenten in grove stukken en maak de knoflook fijn. Leg bakpapier op een plaat en verdeel de groenten over de bakplaat. Sprenkel wat olijfolie over de groenten en voeg wat peper toe. Laat ongeveer 30 minuten in de oven staan. Hussel de groenten af en toe wat door.

 

Was de asperges en snijd de onderkantjes (ongeveer 2 cm) eraf. Doe wat olijfolie, himalayazout en peper over de asperges. Pak een grilpan (of koekenpan) en bak de asperges ongeveer 10 minuten. Keer de asperges regelmatig om.

 

Kook de rijst volgens de verpakking. Voeg aan het water wat kurkuma toe. Dit geeft de mooie gele kleur aan de rijst.

 

Tot slot doe je de kokoslie in de pan en bak je de kip gaar. Eventueel kun je nog wat kruiden aan de kip toevoegen. Zelf vind ik de 'Carribean Spice' kruiden van Jonnie Boer erg lekker over de kip.

 

Verdeel de groenten, rijst en kip over een bordje en je hebt een heerlijk zomers gerecht! Eet smakelijk!

Reactie schrijven

Commentaren: 0