Gluten- en lactosevrije pizza


Ingrediënten (voor 1 pizza):

- Glutenvrije pizzabodem

- Biologische tomatensaus

- Parmaham

- Lactose-vrije mozzarella in plakken

- Pesto 

- Oregano

- Handje rucola

- Paar cherrytomaten gehalveerd

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Ik heb een glutenvrije pizzabodem gebruikt welke ik in een gezondheidswinkel heb gekocht. Vervolgens heb ik hier biologische tomatensaus op gesmeerd. Uiteraard kun je ook zelf tomatensaus maken, maar ik had deze pot nog in mijn kast staan. Daarna heb ik wat oregano kruiden over de tomatensaus gegooid. Vervolgens beleg je de pizza met de plakken mozzarella, cherrytomaten en de parmaham. Ik heb zelf een halve bol mozzarella gebruik voor mijn pizza. Doe de pizza in de oven voor ongeveer 10 minuten. Na 10 minuten haal je de pizza uit de oven en besprenkel je deze met pesto en wat rucola. Enjoy!!!

 

 

* de pesto die ik heb gebruikt is van TerraSana en bevat alleen natuurlijke producten, namelijk: extra vierge olijfolie*(30%), Basilicum* (37%), Walnoten*, Cashewnoten*, Pijnboompitten*, Zeezout. * = van biologische landbouw.


Zoete aardappelstamppot


Dit recept komt uit het boek Chickslovefood.


Ingredienten (voor 2 personen):

handje walnoten

- 100 gram verse spinazie

- 3 zoete aardappels

- 10 zongedroogde tomaten

- 25 gram geitenkaas


Bereiding:
Schil de aardappels en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar. Terwijl de aardappels koken kun je ondertussen de zongedroogde tomaten, geitenkaas en spinazie in kleine stukken snijden. De walnoten kun je eventueel in een droge pan roosteren. Als de aardappels klaar zijn giet je ze af en prak je ze met een staafmixer fijn. Hussel alles door elkaar en tadaaa je hebt een heerlijk gerecht! Bon appetit!


Pizza Hapjes


Dit recept komt uit het boek Powerfood van Rens Kroes. Je kunt dit bij je hoofdgerecht serveren of als borrelhapjes vooraf maken.

 

Ingrediënten (voor ongeveer 10 pizza's):

- 1 courgette

- 8 champignons

- 5 plakken kalkoenfilet

- Tomatensaus

- Zwarte ontpitte olijven

- Himalaya zout

- Peper

- 1 el kokosolie

 

Bereiding:
Snijd de courgette in 3 diagonalen en vervolgens in kleine stukken. Doe de kokosolie in de pan en leg de stukken courgette erin. Bak ongeveer 8 minuten en keer de courgette-stukjes regelmatig.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de stukjes courgette op een bakplaat met bakpapier. Snijd de plakken kalkoenfilet door midden en beleg de courgette ermee. Smeer de tomatensaus erop en leg vervolgens de champignons en olijven erop. Bestrooi de stukjes met zout en peper naar smaak. Doe de courgette 10 minuten in de oven. 


Gekarameliseerde Zoete Aardappel


Ingrediënten (voor 4 personen):

Ongeveer 4 a 5 zoete aardappels

- 2 rode uien

- 6 tl palmsuiker

- 1 el kokosolie

 

Bereiding:
Pak een kleine pan en laat de kokosolie smelten. Snijd de rode ui in kleine stukjes en doe deze in de pan. Bak de ui voor ongeveer 5 minuten en voeg dan de palmsuiker toe. De ui krijgt een bruinige kleur. Zet het pannetje op laag vuur en laat dit ongeveer 15 minuten staan. Zorg ervoor dat je niet vergeet om te roeren. De ui is klaar wanneer het lekker zacht is geworden en de suiker er goed is ingetrokken. Haal de pan van het vuur en laat deze afkoelen. Zo kan de suikersmaak er goed in trekken.

 

Schil de zoete aardappels en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar. Laat de aardappels afkoelen en prak of pureer de aardappels. Voeg de gekarameliseerde ui toe en roer goed door. 

 

Doe het zoete aardappel prakje in een ijzeren vorm en bak de zoete aardappel vervolgens in de pan. Het is lekker als beide kanten van de aardappel een knapperig korstje krijgen.


Boekweit salade


Zin om een makkelijke salade voor jezelf te maken? Dan is dit het ideale gerecht!

 

Ingrediënten (voor 1 persoon)

- 75 gram boekweitkorrels

- halve mango

- kwart komkommer

- gerookte kipfilet

- teentje knoflook

- pompoenpitten

- 1 el chia zaad

- handje rucola

- halve avocado

- citroen


Bereiding:
Kook de boekweitkorrels in ongeveer 20 minuten gaar. Laat deze afkoelen. Snijd de mango, komkommer, gerookte kipfilet en avocado in kleine stukjes. De mango koop ik vaak in diepvriesvariant, wel zo makkelijk! Leg op je bord wat rucola en eventueel nog wat andere sla. Leg de gesneden groenten op de sla en bestrooi deze met het chia zaad, pompoenpitten, het uitgeperste knoflookteentje en wat citroensap. 

 

Eet smakelijk!