Groente Pannenkoeken


Wat heb je nodig?

- 1 kleine biet

- Handje verse spinazie

- Ongeveer 75 gram boekweitmeel

- 125 ml water (of ongezoete amandelmelk)

- 1 plak geitenkaas 

- 1 ei

 

Bereiding:

Doe het meel, ei, zout en water bij elkaar en klop goed door tot een glad beslag. Splits het beslag en pureer door de ene helft het bietje en door de andere helft de spinazie. Laat het beslag even staan en verwarm vervolgens een eetlepel kokosolie. Zorg ervoor dat je pan goed heet is. Doe het beslag in de pan en bak dunne pannenkoeken. Beleg de rode pannenkoek met een plak geitenkaas en leg hier de groene pannenkoek bovenop. Rol de pannenkoeken samen met de geitenkaas op en snijd in even grote stukken. Eet smakelijk!

 


Boekweitvlokken & amandelmelk


Ingrediënten:
- 2,5 el boekweitvlokken

- 1 el chia zaad

- 250 ml amandelmelk, ongezoet

- 1 el tarwegras poeder

- Halve appel in kleine stukjes


Bereiding:

Doe de amandelmelk, boekweitvlokken en het chia zaad in een pannetje en breng dit langzaam aan de kook. Roer regelmatig door. Laat het geheel op een laag vuurtje ongeveer 5 minuutjes staan. Doe vervolgens de stukjes appel erbij. Haal van het vuur af en doe er het tarwegras poeder bij. Dit kan je er ook al doorheen doen wanneer het pannetje nog op het vuur staat. Met de appel kun je varieren door in plaats van appel bijvoorbeeld rozijnen, goji bessen of moerbeien erdoorheen te doen. Probeer dit uit en ontdek wat je zelf lekker vind!


Tip: wanneer je wel gluten mag, kun je in plaats van boekweitvlokken havermout gebruiken. Dit heeft een wat vollere smaak. 



Boekweit pannenkoeken

 

Waar ik zelf enorm gelukkig van kan worden 's ochtends zijn boekweit pannenkoeken! Ze zijn makkelijk om te maken en zorgen ervoor dat je met een goed gevuld maagje de dag kunt beginnen. Daarnaast zijn ze gluten-, suiker en lactosevrij, wat wil je nog meer!

 

Ingrediënten (voor 1 pannenkoek):

- Ongeveer 4 grote el boekweitmeel

- 3 el ongezoete amandelmelk

- 1 ei

- Halve appel in stukjes gesneden

- Handje rozijnen/goji bessen/moerbeien

- Blauwe bessen

- 1 el kokosolie


Eventueel extra toevoegen:

- 1 tl tarwegras-, maca of baobab poeder.

 

Bereiding:

Pak een kom en meng het ei, de amandelmelk en boekweitmeel door elkaar. Zorg ervoor dat het beslag lekker luchtig blijft. Als je ziet dat het te dik wordt en teveel gaat plakken kun je er wat extra amandelmelk aan toevoegen. Gooi daarna de stukjes appel en rozijnen of andere bessen door het beslag. Pak een koekenpan en verwarm 1 el kokosolie. Laat de olie goed warm worden en gooi vervolgens het beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten lekker goudbruin en haal uit de pan. Het is lekker om nog wat blauwe bessen op je pannenkoek te leggen of deze te besmeren met een gezonde notenpasta. 

 

Eet smakelijk!